voetbalzone

Zieke Clasie verlaat trainingskamp Jong Oranje en mist oefenduel

Bart Kruyt23 mei 2013, 21:47
Laatst bijgewerkt: 23 mei 2013, 21:47
Advertentie

Jong Oranje zit in de voorbereiding op het EK voor spelers onder de 21 jaar en oefent vrijdagavond tegen de leeftijdsgenoten van Australië. Jordy Clasie zal er in deze wedstrijd in Emmen niet bij zijn: de middenvelder van Feyenoord bleef donderdag met griep op bed tijdens het trainingskamp en heeft van bondscoach Cor Pot toestemming gekregen om thuis uit te zieken.

/

Clasie zal zich vermoedelijk maandag weer melden bij Jong Oranje, dat op 6 juni de eerste groepswedstrijd op het EK zal spelen, tegen Jong Duitsland. Pot heeft vrijdag de mogelijkheid om nog wat spelers te bekijken en het publiek zal bijvoorbeeld benieuwd zijn naar Kelvin Leerdam. De rechtsback van Feyenoord speelde maandenlang geen duel in het eerste elftal, maar werd toch opgeroepen voor het EK.

Pot legt tegenover RTV Rijnmond uit dat hij nu eenmaal niet uit veel rechtsbacks kan kiezen. "Dus dan kom je bij hem uit", zei de bondscoach. "Hij is gewoon een volwaardig lid van onze selectie, dat heeft hij ook laten zien. Voor mij heeft hij het iedere keer waargemaakt. Kelvin is ook een prettige jongen."

Bezig met laden …