voetbalzone

Zieke Fletcher blij met rentree: 'Maar zal nooit meer honderd procent worden'

Matthijs van Laar12 okt 2012, 11:10
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2012, 11:10
Advertentie
/

Darren Fletcher kan eindelijk weer genieten van het voetbal. De middenvelder van Manchester United lag er tien maanden uit vanwege een chronische darmaandoening, maar maakte afgelopen september zijn rentree. Vrijdagavond hoopt hij na bijna een jaar ook weer terug te keren in de Schotse nationale ploeg. “Ik heb nooit getwijfeld of ik ooit weer ging spelen”, vertelt hij op de website van de UEFA.

The Tartan Army treedt vanavond aan tegen Wales en Fletcher kan niet wachten om zijn vaderland weer eens te mogen vertegenwoordigen. De 28-jarige Schot toont zich positief over zijn terugkeer, al weet hij ook dat een terugkeer op zijn oude niveau lastig zal worden. “Het gaat nooit meer weg, dus daar moet ik mee leven”, weet hij. “Elke dag is weer een gevecht voor me.”

De 58-voudig international heeft zijn levensstijl flink moeten aanpassen. “Ik moet nu goed op mijn voeding letten en bepaalde medicijnen slikken. Nooit zal ik weer op de honderd procent zitten, maar ik mag blij zijn als ik de rest van mijn leven deze gezondheid blijf houden. Het is niet ideaal, maar wel te doen.”

Bezig met laden …