voetbalzone

‘Ziekenhuis geeft geboortecertificaat van Renato Sanches vrij’

Erik van Dam09 jul 2016, 23:14
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2016, 23:14
Advertentie

Afgelopen week kreeg bondscoach Fernando Santos van Portugal tijdens een persconferentie vragen over middenvelder Renato Sanches, van wie wordt gefluisterd dat hij eigenlijk al een stuk ouder is dan achttien jaar. Santos moest er hard om lachen en het leek een storm in een glas water, maar sommige media pikten het serieus op. Een Portugese krant beweert nu Renato Sanches’ geboortecertificaat te hebben.

/

Diário de Notícias claimt het officiële geboortebewijs van het Hospital de Amadora-Sintra in bezit te hebben, de plek waar Renato Sanches het levenslicht zag. Het certificaat schrijft dat de Portugees international inderdaad op 18 augustus 1997 is geboren en dat er dus geen misverstand hoeft te bestaan over zijn geboortedatum.

Hij is daarmee, zoals al in de geschiedenisboeken werd gezet, de jongste speler die ooit in actie is gekomen tijdens een halve finale op een EK. Ook hoeft er geen twijfel te bestaan over de keuze van Bayern München, dat aan het begin van de zomer reeds 35 miljoen euro ophoestte om Renato Sanches over te nemen van Benfica.



Bezig met laden …