voetbalzone

Zigic: 'We gaan tegen Duitsland en Australië zeker voor zes punten'

Daniel Cabot Kerkdijk15 jun 2010, 15:43
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2010, 15:43
Advertentie

Nikola Zigic hoopt dat Servië aan haar resterende groepswedstrijden in Zuid-Afrika zes punten overhoudt. De Serviërs verloren zondag met 1-0 van Ghana en moeten vrijdag in Port Elizabeth tegen Duitsland aantreden. De ploeg van bondscoach Joachim Löw was met 4-0 te sterk voor Australië en liet zien met recht tot een van de titelfavorieten te worden gerekend.

/

"We moeten de wedstrijd tegen Ghana vergeten", vertelt Zigic dinsdag op de website van de wereldvoetbalbond FIFA. "We gaan niet voor vier punten, maar zeker voor zes. Al is het wel zo dat een gelijkspel en een overwinning eventueel voldoende zou kunnen zijn." Duitsland nam in haar duel met de Socceroos al snel een 2-0 voorsprong en liep na de rode kaart voor Tim Cahill verder uit.

"Duitsland speelde ijzersterk tegen Australië, maar na rust speelden ze vrijwel de hele tijd tegen tien man", vervolgt de aanvaller van Birmingham City. "Het is nu aan ons om te bewijzen dat Servië zich kan plaatsen voor de volgende ronde. We moeten voorzichtig spelen en op onze kansen wachten. We moeten de fouten die we tegen Ghana maakten in ieder geval niet tegen Duitsland maken."

Bezig met laden …