voetbalzone

'Zij hebben bij grotere clubs gespeeld, ik zat bij VVV-Venlo en Roda JC'

Matthijs van Laar31 jul 2011, 12:13
Laatst bijgewerkt: 31 jul 2011, 12:13
Advertentie

Edwin Linssen geniet op Cyprus. De dertigjarige middenvelder toog vorig jaar tezamen met enkele landgenoten naar AEK Larnaca, waar hij aanvankelijk als grote onbekende door het leven ging. De Limburger zette echter door en werkte zich op tot basiskracht onder trainer Ton Caanen.

“Het verschil met Kevin Hofland, Gregoor van Dijk en nu ook Tim de Cler is duidelijk”, vertelt Linssen in Voetbal International over zijn Nederlandse ploeggenoten. “Zij hebben bij grotere clubs gespeeld, ikzelf zat bij VVV-Venlo en Roda JC. Een vaste basiskracht ben ik daar nooit geweest. Maar bij AEK Larnaca is het alleen maar bergopwaarts gegaan.”

In Nederland maakte Linssen nooit echt indruk en de kans dat hij na zijn avontuur op Cyprus terug zal keren, acht hij dan ook klein. “Op Cyprus word ik in één adem genoemd met de andere Nederlandse jongens. Dat geeft een prettig gevoel. Als mijn contract in 2013 afloopt, ben ik bijna 33. Het lijkt me niet aannemelijk dat er dan nog Eredivisieclubs voor mij in de rij staan.”

Bezig met laden …