voetbalzone

‘Zij hebben met 100 appjes nog geprobeerd om Stengs daarheen te bewegen’

Noel Korteweg24 jul 2023, 18:11
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2023, 18:11
Advertentie

Vincent Janssen, Toby Alderweireld en Mark van Bommel hebben er maandag 'met een appje of honderd' nog alles aan gedaan om Calvin Stengs naar Royal Antwerp te halen. Dat vertelt Mike Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf. De 24-jarige buitenspeler had zijn keuze echter al gemaakt en gaat spoedig een meerjarig contract ondertekenen bij Feyenoord. De linkspoot wordt dinsdag medisch gekeurd in Rotterdam, zo meldt de NOS.

Antwerp was op hoofdlijnen akkoord met OGC Nice over de overgang van Stengs. De Belgen zijn er ‘behoorlijk ziek van’ dat de transfer van de zevenvoudig Oranje-international is afgeketst, zo zegt Verweij. “Antwerp was nagenoeg akkoord met Nice over een transfersom van zes miljoen euro met één miljoen euro aan bonussen en dertig procent doorverkoop. Dat zal Feyenoord naar verwachting dus ook moeten betalen om hem los te weken bij Antwerp.”

Er was alleen een probleem, geeft Verweij aan. “Stengs wilde bij Antwerp hetzelfde verdienen als wat hij bij Nice verdient. En dat is heel veel voor Antwerp, maar ook voor Feyenoord. Hij verdiende 2,5 miljoen euro bruto in Frankrijk, dus 1,25 miljoen euro netto. Daar wilde Marc Overmars in eerste instantie niet aan beginnen. Dat gesteggel duurde eigenlijk zo lang dat Arne Slot er op zondagavond tussendoor kwam.” De trainer van de Rotterdammers belde Stengs en diens zaakwaarnemer op met de vraag of de deal met Antwerp al rond was. “Anders had Slot wel interesse in hem”, vervolgt Verweij.

“Toen is het in razend tempo gegaan. Uiteindelijk hebben Janssen, Alderweireld en Van Bommel met een appje of honderd nog geprobeerd om Stengs naar Antwerp te bewegen, maar hij kiest voor Feyenoord en Slot”, aldus de journalist. Marcel van der Kraan, clubwatcher van de Rotterdammers, vindt dat de wisselwerking tussen Slot en Dennis te Kloese van groot belang is geweest bij de komst van Stengs. “Samen doen zij eigenlijk alle transfers bij Feyenoord. Ik heb zelden zo’n strakke wisselwerking gezien. Er is natuurlijk geroepen om een nieuwe technisch directeur of manager bij Feyenoord, maar Te Kloese kan het eigenlijk prima zelf. Die heeft er met Slot bovenop gezeten.”

Presentator Pim Sedee vraagt zich hardop af of Feyenoord in dat geval niet eerder had moeten toeslaan bij Nice en Stengs. “Daar is wel een reden voor, natuurlijk”, reageert Van der Kraan. “Feyenoord opereert ook op de Oost-Europese markt en is daar aan het hengelen naar spelers van internationale klasse. Als die te duur blijken moet je op een gegeven moment doorschakelen.” Het is bekend dat de Rotterdammers zeer concreet zijn voor Luka Ivanusec van Dinamo Zagreb. Er is echter nog geen akkoord bereikt met de Kroaten.

Bezig met laden …