voetbalzone

‘Zij waren uitblinkers bij subtoppers, dan zijn ze goed genoeg voor Feyenoord’

Robin Bruggeman07 nov 2016, 08:25
Laatst bijgewerkt: 07 nov 2016, 08:25
Advertentie

Feyenoord leek zondagmiddag na het puntverlies van Ajax en PSV een mooie slag te kunnen slaan. De Rotterdammers zakten in Deventer echter compleet door het ijs door met 1-0 onderuit te gaan tegen Go Ahead Eagles en moesten op beide concurrenten zelfs een punt toegeven in de strijd om de landstitel.

/

Giovanni van Bronckhorst moest het wel doen zonder dragende spelers als Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena, maar dat mag volgens oud-Feyenoorder Joop Hiele geen excuus zijn. Vervangers Marko Vejinovic en Renato Tapia zouden moeten voldoen: “Dat is ook geen middelmaat. Ze hebben bij subtoppers gespeeld, waar zij de uitblinkers waren. En dus heb je voldoende kwaliteiten om bij Feyenoord mee te doen”, vertelt hij bij FC Rijnmond.

“Nu zeggen we dat El Ahmadi en Vilhena de top zijn van Nederland, maar vorig jaar spraken we anders. Dat moet je wel in perspectief zien. Natuurlijk hebben Vejinovic en Tapia niet goed gespeeld, maar de andere spelers ook niet”, sluit Hiele zijn betoog af. De oud-doelman denkt dat de nederlaag tegen Go Ahead vooral een mentale kwestie is. Feyenoord zou niet genoeg energie in de wedstrijd gelegd hebben en kreeg zodoende het deksel op de neus.

Bezig met laden …