voetbalzone

'Zij zeiden tegen mij dat Real Madrid een groot risico was voor mijn carrière'

Bart Kruyt31 aug 2013, 14:42
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2013, 14:42
Advertentie

Geoffrey Kondogbia speelde een seizoen in Spanje en keerde deze zomer alweer terug naar de Franse competitie. De middenvelder kocht zijn contract bij Sevilla voor twintig miljoen euro af, al kwam het er op neer dat AS Monaco dit bedrag op tafel legde. De promovendus maakte vrijdag op de website van de club melding van de komst van Kondogbia, die voor vijf jaar tekende.

/

De twintigjarige Fransman staat bekend als een groot talent en werd ook lange tijd in verband gebracht met Real Madrid. Volgens Kondogbia speelde er ook wel wat: "Real Madrid heeft naar mij gevraagd, maar ze voldeden niet aan de voorwaarden voor een transfer", zegt de middenvelder. "Maar wat ook meespeelde is dat ik met een aantal mensen heb gesproken die weten hoe het werkt in de voetballerij. Zij zeiden tegen mij dat Real een groot risico was voor mijn carrière."

Kondogbia begon zijn loopbaan bij Racing Lens en vertrok in de zomer van 2012 naar Sevilla. Voor die club speelde de middenvelder 31 competitiewedstrijden en met zijn goede spel verdiende hij een uitnodiging voor het Franse nationale elftal. Kondogbia maakte eerder deze maand, in de vriendschappelijke wedstrijd tegen België, zijn interlanddebuut.

Bezig met laden …