voetbalzone

'Zij zullen er alles aan doen om elke arbitrale beslissing te beïnvloeden'

Bart Kruyt24 mrt 2013, 18:15
Laatst bijgewerkt: 24 mrt 2013, 18:15
Advertentie

Engeland verpletterde vrijdag dreumes San Marino met 0-8, maar die wedstrijd vormde slechts de opwarmer voor de kraker van WK-kwalificatiegroep H. The Three Lions nemen het dinsdag namelijk op tegen de koploper van de groep: Montenegro. Aanvoerder Steven Gerrard van de Engelsen verwacht een heet avondje in Podgorica.

/

In 2011 speelden de Britten ook in Montenegro en toen werd Wayne Rooney met een rode kaart van het veld gestuurd in een wedstrijd die uiteindelijk in 2-2 eindigde. Hierdoor miste de aanvaller van Manchester United de start van het EK in Polen en Oekraïne. Ditmaal staat er ook veel op het spel, want Montenegro staat twee punten voor op de ploeg van Roy Hodgson. “We mogen de scheidsrechter niet de kans geven om iemand van ons van het veld te sturen of onnodige gele kaarten te geven”, kijkt Gerrard vooruit op de website van de Engelse bond.

“Het is belangrijk dat iedereen op het veld blijft staan”, vervolgt de 32-jarige middenvelder van Liverpool. “Zij zullen er alles aan doen om elke arbitrale beslissing te beïnvloeden en zij zullen proberen om de ref te intimideren, om hem zo overhaaste beslissingen te laten nemen." Montenegro sloot de generale repetitie vrijdag ook winnend af: door een doelpunt van Mirko Vucinic zegevierde het Balkanland met 0-1 over Moldavië.

Bezig met laden …