voetbalzone

‘Zijn er drie die het niveau van de rest ontstijgen: Cristiano, Leo en Neymar’

Peter Nusselder13 nov 2012, 10:36
Laatst bijgewerkt: 13 nov 2012, 10:36
Advertentie

Lionel Messi en Cristiano Ronaldo worden over het algemeen beschouwd als de beste voetballers die momenteel actief zijn, maar volgens Deco heeft Neymar het stadium van aanstormend talent inmiddels gepasseerd. De Braziliaan zou reeds het niveau van de twee wereldsterren hebben.

/

De Portugese middenvelder, die na zijn jaren bij FC Porto, Barcelona en Chelsea weer terug is in zijn geboorteland Brazilië en uitkomt voor Fluminense, heeft het sinds 2010 regelmatig opgenomen tegen de twintigjarige aanvaller van Santos en is ervan overtuigd dat de Braziliaans international zich onderhand met de allerbesten kan meten. “Ik denk dat Cristiano vergelijkbaar is met Messi”, vertelt Deco aan Lancenet.

“Ze zijn allebei fenomenen, ieder met zijn eigen speelstijl. Het is logisch dat ze altijd vergeleken worden. Maar ik denk dat er nu drie spelers zijn die het niveau van de rest ontstegen zijn: Neymar, Cristiano en Leo. Als je kijkt naar wat Neymar in Brazilië presteert, dat is geweldig. En dat zal zo blijven als hij naar de Spaanse competitie gaat. Hij is van het niveau van Messi en Cristiano”, meent Deco.

Bezig met laden …