voetbalzone

'Zijn handelwijze getuigt niet van veel verstand, het is jeugdige overmoed'

Erik van Dam22 jul 2011, 09:53
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2011, 09:53
Advertentie

Bij KV Mechelen betreurt men de manier waarop Yoni Buyens is vertrokken naar Standard Luik. Die laatste club zocht naarstig naar een opvolger van Axel Witsel en kwam uiteindelijk bij de talentvolle Buyens uit. Al snel werd duidelijk dat Mechelen haar middenvelder niet wilde laten gaan, maar deze week kwam de transfer er toch. Voorzitter Johan Timmermans legt uit wat daaraan voorafging.

“Buyens maakte duidelijk dat hij enkel nog naar Standard wou en niet meer voor KV Mechelen wilde spelen. Bovendien liet hij aan Fi Vanhoof (technisch directeur, red.) weten dat hij bereid was om tot het uiterste te gaan”, aldus de preses in Gazet van Antwerpen. “Zijn handelwijze getuigt niet van veel verstand, maar ik wijt het aan jeugdige overmoed. Misschien verrast dit ons niet, want Buyens is op dezelfde manier van Lierse naar KVM gekomen.”

“Iemand die niet meer trots is op het shirt, vertrekt best”, concludeert Timmermans. Buyens zelf, die een belangrijke aanwinst is voor De Rouches, wil niet teveel stilstaan bij de totstandkoming van de transfer. “Ze kregen een mooie transfersom, de drie partijen zijn er goed uitgekomen”, zegt hij over zijn oude club, die naar schatting anderhalf miljoen euro ving.

Bezig met laden …