voetbalzone

‘Zijn juniorentijd is voorbij, hij kan een uitzonderlijke speler worden’

Gijs Freriks11 jan 2014, 19:48
Laatst bijgewerkt: 11 jan 2014, 19:48
Advertentie
/

Ricardo Kishna maakte zaterdagavond zijn officieuze debuut voor Ajax. De aanvaller faalde in de wedstrijd tegen Trabzonspor (2-1 verlies) in de strafschoppenserie vanaf elf meter, maar verder maakte het negentienjarige talent een uitstekende indruk. “Zijn juniorentijd is definitief voorbij. Hij is goed ingevallen”, zei trainer Frank de Boer na afloop. Kishna deed de gehele tweede helft mee.

De geboren Hagenaar is één van de redenen waarom Ajax heeft besloten de onderhandelingen met Benfica over de tijdelijke komst van Ola John te staken. “Hij is een uitzonderlijk talent en heeft het in zich om een uitzonderlijke speler te worden. Hij zal vaak bij de eerste achttien zitten, maar vaak ook niet. Ricardo gaat de komende periode pendelen tussen het eerste en de beloften”, aldus De Boer over het talent, dat zijn debuut in het eerste elftal nog moet maken. Kishna kampte de afgelopen twee seizoenen met knieblessures.

De linksbuiten, die ook op ‘tien’ uit de voeten kan, heeft momenteel een aflopend contract. Ajax en zaakwaarnemer Mino Raiola zijn al geruime tijd met elkaar in gesprek over een nieuwe verbintenis van drieënhalf jaar en witte rook lijkt dichtbij. “Er moeten alleen nog puntjes op de i gezet worden”, liet Kishna na afloop van de wedstrijd om de derde plaats van de Antalya Cup weten aan Voetbal International.

Bezig met laden …