voetbalzone

'Zijn krediet is niet oneindig, maar wel heel groot'

Bart Kruyt15 feb 2016, 12:36
Laatst bijgewerkt: 15 feb 2016, 12:36
Advertentie

Giovanni van Bronckhorst hoeft niet te vrezen voor het verliezen van zijn baan. Feyenoord is bezig aan een bedroevende reeks en verloor de laatste zeven competitiewedstrijden op rij, waardoor de hoofdtrainer onder druk staat. Technisch directeur Martin van Geel is echter niet van plan om in te grijpen en een trainerswissel door te voeren, zo laat hij weten aan de NOS.

/

Van Bronckhorst, die bezig is aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer, zit volgens de sportbestuurder nog stevig in het zadel. "Je kan moeilijk zeggen dat z'n krediet oneindig is, maar het is wel heel groot. We vinden dat we met Jean-Paul van Gastel en de ervaren Jan Wouters een hele goede staf hebben”, zegt Van Geel. Zondag zei Dirk Kuyt al dat hij nog achter Van Bronckhorst staat en dat de schuld van de slechte resultaten niet bij de trainer ligt, maar bij de spelers.

Mocht Van Bronckhorst zelf besluiten om op te stappen, dan is Van Geel niet van plan om met hem mee te gaan naar de uitgang van De Kuip: “Zo denken wij hier niet. Wij denken aan het belang van Feyenoord”, maakt hij duidelijk. “Ik zit hier al vijf jaar en heb het nog steeds heel erg naar mijn zin. Ik voel me bovendien door heel veel mensen gesteund. Ik ben geen wegloper, ik ben een vechter die wil winnen." Feyenoord speelt komend weekend thuis tegen Roda JC Kerkrade.

Bezig met laden …