voetbalzone

‘Zijn persoonlijkheid en charisma maken Mourinho speciale coach’

Peter Nusselder14 okt 2013, 12:18
Laatst bijgewerkt: 14 okt 2013, 12:18
Advertentie

Raphaël Varane was pas achttien jaar oud en had net één seizoen achter de rug als basisspeler van Racing Lens, toen hij in de zomer van 2011 naar Real Madrid. De Franse verdediger heeft er echter geen moment spijt van gehad dat hij zich destijds heeft laten overhalen door trainer José Mourinho.

/

De Portugese oefenmeester, die dit seizoen weer voor Chelsea werkt, was er aanvankelijk niet zeker van dat een transfer naar de Koninklijke een goed idee was. “Ik dacht dat ik niet veel zou gaan spelen. Maar Mourinho heeft me overtuigd”, vertelt Varane op de officiële website van de FIFA. “Hij gaf aan dat ik me verder kon ontwikkelen en dat de overgang voor mij alleen maar goed kon uitpakken.”

The Special One hield het niet bij woorden alleen en gaf de verdediger al snel een kans in de basis. De drievoudig Frans international heeft Mourinho dan ook hoog zitten. “Ik ben nog jong en heb niet veel trainers meegemaakt, dus ik kan niet zo goed vergelijken. Maar zijn persoonlijkheid en charisma maken van Mourinho een speciale coach, de hele selectie voelde dat zo. Hij brengt zijn winnaarsmentaliteit over op zijn spelers.”

Bezig met laden …