voetbalzone

‘Zijn voor eigen publiek maximaal gemotiveerd om van Ajax te winnen’

Thijs Post13 apr 2013, 11:36
Laatst bijgewerkt: 13 apr 2013, 11:36
Advertentie

PSV heeft alle kans om kampioen te worden, maar de Eindhovenaren zullen zondag wel moeten winnen van Ajax. Een gemotiveerde PSV-verdediger Jetro Willems weet dat zijn elftal bij winst de nieuwe koploper van de Eredivisie is. PSV (dat nu nog drie punten achterstand heeft op Ajax) heeft namelijk een uitstekend doelsaldo: de ploeg scoorde dit seizoen al 88 keer.

/

“Als wij veel doelpunten maken, maar niet winnen, gaat er toch iets fout. Winnen is ook een onderdeel van attractiviteit”, zegt Willems in gesprek met Voetbal International. De linksachter weet dat Ajax er alles aan gaat doen om in ieder geval niet te verliezen in Eindhoven. “Ajax heeft veel kwaliteiten, ze staan niet voor niets bovenaan. Het is een goede ploeg met goede spelers. Maar wij hebben ook veel kwaliteiten.”

Het veroveren van de landstitel is het ultieme doel van PSV, dat ook nog kans maakt op de eindwinst in het bekertoernooi. Op 9 mei speelt het team van trainer Dick Advocaat in de Rotterdamse Kuip tegen AZ. “De KNVB Beker is ook een prijs en daarmee zou ik hoe dan ook blij zijn, maar de landstitel is ons doel”, aldus Willems.

Bezig met laden …