voetbalzone

'Zijn wilskracht en snelheid kunnen belangrijke kwaliteiten voor ons zijn'

Bart Kruyt26 okt 2011, 07:40
Laatst bijgewerkt: 26 okt 2011, 07:40
Advertentie

De teller van Ryo Miyaichi in het shirt van Arsenal staat na dinsdagavond op twee wedstrijden. De aanvaller viel al eerder in tijdens het bekerduel met Shrewsbury Town en mocht dinsdag opnieuw twintig minuten meedoen tegen Bolton Wanderers. Arsène Wenger is blij met de aanwezigheid van de Japanner, die vorig jaar nog voor Feyenoord uitkwam: “Hij is een speler met wilskracht.”

/

Feyenoord probeerde de achttienjarige Miyaichi ook dit seizoen te huren, maar Arsenal slaagde erin om een werkvergunning te bemachtigen voor de dribbelaar, die daardoor in Engeland bleef. “Op het moment dat hij erin kwam moesten we meer verdedigen dan aanvallen”, zei Wenger na de 2-1 overwinning op Bolton. “Maar je zag direct dat zijn wilskracht en zijn snelheid belangrijke kwaliteiten voor ons kunnen zijn.”

Wenger sprak ook mooie woorden over Andrei Arshavin, die in de laatste maanden met de nodige kritiek te maken kreeg, maar dinsdag belangrijk was met een doelpunt en een assist. “Hij is een speler die bij ieder balcontact risico’s neemt”, zei Wenger. “Soms verliest hij de bal en soms niet, maar als je naar het uiteindelijke resultaat kijkt, dan heeft hij daar altijd een aandeel in. Vandaag (dinsdagavond, red.) was hij erg goed.”

Bezig met laden …