voetbalzone

‘Özil had gevoel dat hij het team op zeer belangrijk moment in de steek liet’

Peter Nusselder10 mrt 2014, 09:03
Laatst bijgewerkt: 10 mrt 2014, 09:03
Advertentie

Volgens trainer Arsène Wenger is Mesut Özil klaar voor de return in de achtste finale van de Champions League, waarin Arsenal dinsdag op bezoek gaat bij Bayern München. In Londen wonnen de Duitsers drie weken geleden met 2-0 en miste Özil een penalty voor the Gunners, maar na een aantal mindere wedstrijden heeft de spelverdeler zaterdag weer laten zien waartoe hij in staat is.

voetbalzone

Tegen Everton (4-1) nam de Duits international in de FA Cup de openingstreffer voor zijn rekening en Wenger was zeer te spreken over Özil. “Ik denk dat hij in mentaal opzicht erg veel last heeft gehad van die gemiste penalty”, vertelt de Arsenal-coach in de Engelse media. “Hij had het gevoel dat hij het team op een zeer belangrijk moment in de steek liet. Dat heeft erg veel invloed gehad op zijn spel.”

Inmiddels is Özil echter weer de oude, vermoedt Wenger. “Psychologisch gezien kan zoiets soms net als een echte wond zijn; je kunt erover blijven praten, maar het heeft tijd nodig. Dus moet je ook gewoon geduld hebben. En ik denk dat hij er nu overheen is. Hij kan dinsdag mooi laten zien hoe goed hij is. De wijze waarop zijn ploeggenoten zijn doelpunt met hem vierden was belangrijk voor hem. En vanaf de eerste tot en met de laatste minuut was hij absoluut geweldig tegen Everton”, benadrukt de Franse oefenmeester.

Bezig met laden …