voetbalzone

Özil steelt de show: ‘Jullie zien een geweldige voetballer aan het werk’

Gijs Freriks05 apr 2018, 23:46
Laatst bijgewerkt: 05 apr 2018, 23:46
Advertentie

Arsenal boekte donderdag een 4-1 overwinning op CSKA Moskou en is daardoor vrijwel zeker van deelname aan de halve finale van de Europa League. Arsène Wenger erkent dat de taak van the Gunners er ‘voor de helft’ opzit, zo vertelde de manager na afloop voor de camera van BT Sport.

“Het speltempo was in de eerste helft goed. Beide teams gaven alles en daardoor werd het heel spectaculair. In de tweede helft was het ons doel om geen doelpunten tegen te krijgen. Dat is ons gelukt en tegelijkertijd kregen we tal van mogelijkheden die we niet benutten. Je wil de marge natuurlijk zo groot mogelijk maken, maar bij 1-1 hadden we zeker voor 4-1 getekend.”

Arsenal heeft nu vijf wedstrijden op rij, over alle competities gezien, gewonnen en dat was de club uit Londen sinds mei niet meer gelukt. Wenger deelde op de persconferentie nog speciaal de complimenten uit aan Mesut Özil, die goed was voor twee assists en meer passes afleverde dan wie dan ook (tachtig stuks): “Hij was aan het genieten en ik hoop dat jullie dat ook hebben gedaan, want jullie zien een geweldige voetballer aan het werk.”

Aaron Ramsey nam de 3-1 voor zijn rekening en ook de Welshman kon op lovende woorden rekenen van de Fransman: “Ik denk dat zijn problemen achter hem liggen. Hij heeft geen blessureproblemen meer en is tegenwoordig ook een veel betere afmaker geworden.” Ramsey: “Ik zag de keeper (Igor Akinfeev, red.) uit zijn doel komen en dus legde ik de bal over hem heen. Gelukkig ging dat allemaal goed”, aldus de middenvelder.

Bezig met laden …