voetbalzone

‘Özil was geweldig, maar dit zijn niet de duels waarin hij er moet staan’

Robin Bruggeman23 okt 2018, 13:38
Laatst bijgewerkt: 23 okt 2018, 13:38
Advertentie

Arsenal was maandagavond met 3-1 te sterk voor Leicester City en Mesut Özil was tijdens die wedstrijd de grote man aan de kant van the Gunners. De Duitser nam zelf de 1-1 voor zijn rekening en speelde een grote rol in de twee doelpunten van Pierre-Emerick Aubameyang die daarop volgden. Na afloop van het duel werd de middenvelder alom geprezen, maar Graeme Souness was toch niet honderd procent onder de indruk van het spel van Özil.

“Het klopt dat hij polariseert, aangezien hij altijd afwezig is als Arsenal niet aanvalt of domineert. Met alle respect voor Leicester, maar dit zijn niet de wedstrijden waarop je de grote spelers die grote salarissen krijgen en voor grote transfersommen binnenkomen moet beoordelen. Dat moet je doen als ze in de knockout-fase van de Champions League spelen, of tegen rivalen in de Premier League als het om de prijzen gaat”, begon de voormalige middenvelder van onder meer Middlesbrough en Liverpool bij Sky Sports.

“In de grote wedstrijden die er echt om gaan zijn het meestal de grote spelers die het verschil tussen winst of verlies maken en ik denk niet dat hij dat gedurende zijn carrière vaak genoeg gedaan heeft. We kunnen ons laten meeslepen door wat hij tegen Leicester heeft gedaan, we praten er nu over en we zouden ook mooie dingen moeten zeggen omdat zijn spel geweldig was. Hij heeft een voetbalbrein zoals maar weinig spelers hebben en er zijn ook maar weinig spelers met zijn techniek, maar hij verdwijnt wel in de wedstrijden waarin Arsenal niet de bal heeft.”

“De aanvoerdersband kan op twee manieren doorwerken: het kan ervoor zorgen dat je boven jezelf uitstijgt of het kan een last zijn”, ging Souness verder over Özil, die tegen the Foxes voor de eerste keer als captain van Arsenal aan een wedstrijd begon. “Hij genoot ervan en ik wil aardige dingen over hem zeggen omdat hij een geweldige speler is. Maar ik wil dat hij dit ook in de grote wedstrijden doet, ik wil dat hij er staat en het verschil maakt als ze tegen Manchester United, Liverpool, Manchester City of Tottenham Hotspur spelen. Dat zijn de wedstrijden waarin ik Özil wil zien, omdat je weet dat hij die kwaliteiten heeft.”

Bezig met laden …