voetbalzone

Özil ziet FA Cup-finale als springplank: ‘Dan kan ik tevreden terugkijken’

Erik van Dam16 mei 2014, 15:41
Laatst bijgewerkt: 16 mei 2014, 15:41
Advertentie

Zaterdag staan Arsenal en Hull City tegenover elkaar voor de finale van de FA Cup, ’s werelds bekendste bekertoernooi. Voor the Gunners is het nu al negen jaar geleden dat ze een prijs wonnen en iedereen bij de club snakt naar een zege in de bekerfinale. Mesut Özil hoopt dat Arsenal als winnaar van het veld stapt en dat de winst van de FA Cup zal dienen als een springplank naar toekomstige successen voor de club.

voetbalzone

“We staan nu in de finale en willen heel graag eremetaal winnen. Ik ben er ook van overtuigd dat we dat zullen doen. Met deze ploeg zijn we in staat titels te winnen. Dat is iets heel belangrijks voor de supporters, die wachten er nu al zó lang op”, weet de Duitser zomeraankoop. “Maar hoe dan ook ben ik trots op dit elftal. We hebben ons geplaatst voor de Champions League en we staan in de FA Cup-finale. Winnen we die, dan is het een superseizoen”, vindt de spelmaker.

“Al denk ik wel dat het lastig zal zijn, tegen Hull City”, werpt Özil zelf tegen. “Want Hull vecht tot de laatste snik. Nergens ter wereld zijn zoveel clubs die niet weten wat opgeven is, als in Engeland. Wij willen een zege, net als onze fans. Het is van belang dat we na negen jaar deze club weer een prijs bezorgen. Als ik erin slaag de FA Cup te winnen met dit team, dan kan ik na mijn carrière heel tevreden terugkijken.”

Bezig met laden …