Matthijs de LigtGetty Images

Zirkzee en De Ligt krijgen na nederlaag Manchester United onvoldoendes in Engelse media

Jan Hoeksema24 aug 2024, 16:57
Laatst bijgewerkt: 24 aug 2024, 16:57
Advertentie

Manchester United was zaterdagmiddag niet opgewassen tegen Brigthon & Hove Albion en ging met 2-1 onderuit. Meerdere spelers, waaronder twee Nederlanders, haalden niet het gewenste niveau en moesten het met onvoldoendes bekopen in de Engelse media.

Zo deelde zowel Manchester Evening News als Manchester World een vijf uit aan Matthijs de Ligt. De centrumverdediger viel slechts tien minuten voor tijd in, maar stond niet op de juiste positie om in de 95ste minuut de tegentreffer te voorkomen.

"De Ligt vormde een bedreiging in beide strafschopgebieden", schijft Manchester World, "maar was een van de spelers die niet oplette bij de winnende treffer."

Zijn mede-Oranje-international Zirkzee komt er niet veel beter vanaf. "Hij had meer kunnen doen in het strafschopgebied", schrijft datzelfde medium.

Manchester Evening News beoordeelt ook de van Bologna overgekomen centrumspits met een 5. Zirkzee voorkwam onbedoeld en op ongelukkige wijze een treffer van teamgenoot Alejandro Garnacho en ziet dat 'bestraft' worden met een negatieve beoordeling.

Het laagste cijfer was voor Marcus Rashford. De Engelsman werd op de linkerflank geposteerd en wist amper te imponeren in de 65 minuten die hij op het veld stond.

"Hij stond keer op keer buitenspel en stond zelfs ruim buitenspel bij zijn afgekeurde goal", aldus Manchester Evening News. 'Manchester Uniteds slechtste speler' moet het bekopen met een 4.

Bezig met laden …