voetbalzone

Zivkovic benadrukt: ‘Ik weet waar ik sta, het is ook geen ramp’

Daniel Cabot Kerkdijk16 feb 2015, 22:35
Laatst bijgewerkt: 16 feb 2015, 22:35
Advertentie

Jong Ajax moest in de thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade genoegen nemen met een remise. Via Richairo Zivkovic (2x) en Jairo Riedewald pakte het team van Andries Ulderink en Jaap Stam een 3-0 voorsprong, maar de bezoekers uit Zuid-Limburg knokten zich terug in de wedstrijd. De laatste tegentreffer viel in blessuretijd.

voetbalzone

“Je bent sportman, dus de teleurstelling overheerst als je 3-0 hebt voorgestaan in blessuretijd de gelijkmaker tegen krijgt", blikte Ulderink via de officiële kanalen van Ajax terug op de wedstrijd. “Maar als je reëel bent, en kijkt naar het overwicht van Roda, is het een terechte uitslag.”

Zivkovic staat inmiddels op achttien doelpunten. Hij vindt het geen probleem dat hij nu weer de derde spits in de pikorde van Frank de Boer is, nadat hij eerder dit seizoen tot de selectie van de hoofdmacht behoorde. "Toen was Kolbeinn Sigthórsson geblesseerd en mocht ik tweede spits zijn. Hij is nu weer of nog steeds geblesseerd en ik ben nu derde spits. Zo simpel is het”, vertelde de aanvaller in gesprek met FOX Sports.

De Boer koos de voorbije weken voor Lasse Schöne als spits. ‘Dat zijn keuzes van de trainer’, zo benadrukte Zivkovic. “Ik weet waar ik sta, dat is het belangrijkste. Als ik me maar ontwikkel. Bij Jong Ajax spelen is ook geen ramp. Ik heb plezier bij Jong Ajax en dat leidt tot doelpunten. Ik voel me gewoon goed. Ik sta altijd klaar om mijn kans te pakken. Dat weet De Boer ook.”

Bezig met laden …