voetbalzone

Zivkovic: 'Ik heb een houding, maar voor de rest ben ik gewoon vrolijk'

Matthijs van Laar11 dec 2014, 08:10
Laatst bijgewerkt: 11 dec 2014, 08:10
Advertentie

Hij wacht nog op zijn Eredivisiedebuut voor Ajax, maar de eerste minuten in de Champions League heeft Richairo Zivkovic alvast achter de rug. Frank de Boer liet de achttienjarige spits woensdagavond in de slotfase invallen tegen APOEL Nicosia en dat deed de jongeling zichtbaar goed. Hij toonde zich na afloop vooral dankbaar. "Hartstikke mooi", verklaarde hij in gesprek met Ajax TV.

voetbalzone

Bij zijn invalbeurt werd de jonge goalgetter hard toegejuicht door de bomvolle Amsterdam ArenA. "Dat gaf wel een kick. Ik had nog niet eerder voor Ajax in de Arena gespeeld", aldus Zivkovic, die bij een 4-0 voorsprong binnen de lijnen werd gebracht. Veel viel er zodoende voor hem niet meer te halen. "Maar als aanvaller wil je dat die bal zo snel mogelijk naar voren gaat om misschien nog een doelpuntje mee te pikken."

Tot op heden maakte de tiener zijn minuten vooral bij Jong Ajax en dat wekte in het verleden nog weleens wrevel, al zei Zivkovic in gesprek met De Telegraaf dat hij voor zijn vertrek naar Amsterdam op de hoogte was van die afspraak. "Ik zag het als één stap terug doen, om er straks twee vooruit te zetten. Dat dit het beste is voor mijn ontwikkeling, dat is duidelijk." Dat hij een lastpak zou zijn, is volgens hem overdreven. "Ik ben wel een jongen die een houding heeft, maar voor de rest ben ik gewoon een vrolijke jongen."

Bezig met laden …