voetbalzone

Zivkovic: ‘Ik keer nederig en strijdbaar terug bij Ajax’

Thijs Post02 feb 2016, 07:10
Laatst bijgewerkt: 02 feb 2016, 07:10
Advertentie

Richairo Zivkovic vestigde in het verleden bij FC Groningen naam als supertalent en in 2014 verdiende hij een transfer naar Ajax. Zijn avontuur in Amsterdam is nog geen gelukkige. Een grote doorbraak in de hoofdmacht kon hij nog niet forceren en een verhuurperiode bij Willem II liep uit op een teleurstelling. Zivkovic keert voortijdig terug in Amsterdam en hij begrijpt dat hij weer onderaan de ladder staat.

voetbalzone

“Ik weet dat ik me bij Jong Ajax moet melden en krijg de kans om me van daaruit in de A-selectie te knokken. Daar ga ik vol voor”, laat Zivkovic weten aan De Telegraaf. “Ik keer nederig en strijdbaar terug.” Zivkovic wijst op het feit dat hij nu nog maar negentien jaar oud is. Hij zegt dat mensen dat ‘weleens vergeten’.

“Omdat ik al een hele tijd meeloop. De druk die er nu op mijn schouders ligt, heb ik zelf gecreëerd. Het is nu aan mij om het stempel weg te poetsen”, zegt hij. Waarom hij niet geslaagd is bij Willem II? Volgens Zivkovic heeft het er vooral mee te maken dat hij voornamelijk werd opgesteld als rechtsbuiten. Hij liet aan trainer Jurgen Streppel weten dat hij daar liever niet wilde spelen, maar het gevolg was wel dat hij als spits weer achteraan aan moest sluiten. Daarom was het voor hem beter om terug te keren naar Amsterdam.

Bezig met laden …