voetbalzone

Zivkovic kan niet wachten: 'Ik heb veel goede verhalen over hem gehoord'

Daniel Cabot Kerkdijk17 aug 2016, 07:45
Laatst bijgewerkt: 17 aug 2016, 07:45
Advertentie
/

Richairo Zivkovic verheugt zich op een seizoen bij FC Utrecht, dat dinsdag de huur van de aanvaller via de officiële kanalen aankondigde, zónder optie tot koop. In Amsterdam had Zivkovic met de concurrentie van Bertrand Traoré, Matteo Cassierra en Kasper Dolberg geen uitzicht op speelminuten in het eerste elftal van trainer Peter Bosz.

Zivkovic maakte in de voorbereiding én in het elftal van Jong Ajax weliswaar veel goals, maar desondanks zag hij al snel in dat Bosz voor andere keuzes ging. De ex-speler van FC Groningen kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur. "Het systeem van FC Utrecht past bij me en ik heb veel goede verhalen over trainer Erik ten Hag gehoord", zo vertelt de aanvaller in gesprek met De Telegraaf.

/

"Ik denk dat ik hier een betere voetballer kan worden, omdat ik daar een volwaardig eredivisieseizoen kan draaien. En FC Utrecht heeft vorig seizoen laten zien dat het een uitstekende ploeg is. Ik kijk ernaar uit." De negentienjarige Zivkovic was al eerder deze zomer in beeld bij FC Utrecht, maar toen leek een deal met Ajax niet haalbaar. Na de komst van Traoré probeerde Utrecht het opnieuw en ditmaal had de club dus wel succes.

Ajax nam Zivkovic in 2014 over van FC Groningen en liet hem in zijn eerste seizoen in Amsterdam bij Jong Ajax wennen aan het spelsysteem van de recordkampioen. In 25 competitiewedstrijden scoorde Zivkovic 18 keer, maar toch zat een doorbraak in het eerste elftal er niet in. Vorig seizoen speelde de spits nog een halfjaar voor Willem II, maar dat was geen succes.

Bezig met laden …