voetbalzone

Zivkovic maakt indruk: ‘Scout van Barça hebben we hier haast nooit’

Peter Nusselder04 nov 2013, 08:35
Laatst bijgewerkt: 04 nov 2013, 08:35
Advertentie

Hij stond afgelopen zondag tijdens het thuisduel met Roda JC Kerkrade (3-3) pas voor het eerst in de basis in de Eredivisie, maar Richairo Zivkovic heeft dit seizoen al veel indruk gemaakt. De zeventienjarige aanvaller zorgt ervoor dat grote clubs zich komen melden in stadion Euroborg.

/

Zondag werden de verrichtingen van de Groningse belofte gadegeslagen door een delegatie van Barcelona. Volgens algemeen directeur Hans Nijland, die ervan op de hoogte is welke clubs uit binnen- en buitenland een afvaardiging naar duels van Groningen sturen, was dat een unicum. “Een scout van Barcelona hebben we hier haast nooit”, vertelt de beleidsbepaler aan het Algemeen Dagblad.

Nijland kijkt verder overigens niet op van buitenlandse belangstelling voor spelers van zijn club. “Er komen wel mensen van Premier League-clubs en de Bundesliga is ook vaak present”, maakt de directeur duidelijk. Zivkovic kon zondag niet imponeren tegen Roda, maar was eerder dit seizoen tijdens elf invalbeurten al wel goed voor vier competitietreffers in het elftal van trainer Erwin van de Looi.

Bezig met laden …