voetbalzone

Zivkovic moet helpen plannen van NEC te dwarsbomen

Erik van Dam30 apr 2015, 16:35
Laatst bijgewerkt: 30 apr 2015, 16:35
Advertentie

Jong Ajax gaat vrijdagavond op bezoek bij kampioen NEC, dat heel graag een puntenrecord wil vestigen in de Jupiler League. De Nijmegenaren staan nu op 98 punten en kunnen een magische grens doorbreken, als vrijdag afgerekend wordt met de beloften uit Amsterdam. Trainer Andries Ulderink van Jong Ajax hoopt dat zijn spelers geen medewerking verlenen en neemt Richairo Zivkovic mee naar De Goffert.

voetbalzone

De achttienjarige spits is dit seizoen veelvuldig onderwerp van gesprek geweest. Met zijn moyenne bij de beloften zit het wel snor, maar qua discipline doet de spits het in Amsterdam nog niet zoals gewenst. Frank de Boer liet hem vorig weekend buiten de selectie en eerder kwam Zivkovic al in opspraak, door te laat te komen bij Jong Ajax en Jong Oranje. Vorige week ontbrak hij dus in beide selecties.

Gezien de bekerfinale die dit weekend op de rol staat, komt Ajax niet in actie en dus sluit Zivkovic logischerwijs aan bij het beloftenteam. “Voor hem geldt ook dat hij op zoek is naar een doelpunt en weer een keer een goede wedstrijd gaat spelen”, aldus Ulderink in gesprek met RTV Noord-Holland. Op de vraag of hij denkt, dat Zivkovic het belang van wedstrijden spelen bij Jong Ajax inziet, gaat de trainer niet in.

“Ik ga niet voor Richairo Zivkovic denken. Deze vraag moet je eerder aan de staf van de eerste selectie of Zivkovic zelf stellen, mocht je in de gelegenheid zijn hem te spreken”, aldus de coach. Dit seizoen was Zivkovic in 24 wedstrijden in de Jupiler League goed voor 18 treffers. Vorig seizoen maakte hij er in de Eredivisie in totaal tien voor FC Groningen. Jong Ajax verloor de laatste zes competitiewedstrijden allemaal.

Bezig met laden …