voetbalzone

Zivkovic na basisdebuut: 'Heb nog tentamen wiskunde dat ik moet leren'

Matthijs van Laar03 nov 2013, 14:51
Laatst bijgewerkt: 03 nov 2013, 14:51
Advertentie

Richairo Zivkovic mocht zondag tegen Roda JC Kerkrade debuteren in de basiself van FC Groningen. De zeventienjarige aanvaller toonde zich dit seizoen waardevol tijdens diverse invalbeurten en kreeg van coach Erwin van de Looi de kans om zich nu eens vanaf de eerste minuut te tonen. Tot aan de negentigste minuut, waarin hij werd gewisseld, leek het een feestelijke middag te worden.

/

De bezoekers uit Limburg leken namelijk met 3-2 te gaan verliezen, maar Mark-Jan Fledderus schoot in extremis alsnog de gelijkmaker binnen. Een bittere pil voor onder meer Zivkovic, die echter weinig tijd heeft om de teleurstelling te verwerken. Naast profvoetballer is hij namelijk ook nog gewoon scholier. "Ik zit midden in de tentamenweek en heb morgen een tentamen wiskunde dat ik straks nog moet leren", zegt hij in een reactie op de website van FC Groningen.

"Ik heb nog geen tijd gehad om in de boeken te duiken en moet er nog naar kijken. Af en toe is het combineren wel pittig, maar als ik het tentamen had willen uitstellen, had ik dat eerder moeten aangeven. Gelukkig is wiskunde mijn beste vak, dus dat moet wel goed komen", verwacht Zivkovic, die niet helemaal tevreden is met zijn eigen optreden. "Zeker de bal in de tweede helft waar ik één op één op de keeper afkwam had ik moeten maken", vindt hij.

Bezig met laden …