voetbalzone

Zivkovic pakt record af van Robben en verovert plek in geschiedenisboeken

Bart Kruyt04 aug 2013, 10:45
Laatst bijgewerkt: 04 aug 2013, 10:45
Advertentie

Het weekeinde voor Richairo Zivkovic kan niet meer stuk. De pas zestienjarige aanvaller viel zaterdag in de uitwedstrijd tegen NEC in en nam kort voor tijd met een snoekduik de 1-4 voor zijn rekening. FC Groningen kende door de verdiende overwinning een geweldige start van de competitie en Zivkovic heeft een plekje in de geschiedenisboeken veroverd.

/

Voetbal International vond uit dat Zivkovic zich in de annalen voegde van de jongste doelpuntenmakers ooit in de Eredivisie. De Servische Nederlander was 16 jaar en 332 dagen toen hij scoorde in Nijmegen en alleen Wim Kras (FC Volendam, 16 jaar en 100 dagen), Arnold Bruggink (FC Twente, 16 jaar en 246 dagen) en Ad Graaumans (NAC Breda, 16 jaar en 320 dagen) waren jonger toen zij voor het eerst het net vonden in de Eredivisie.

Zivkovic is na zaterdag de jongste doelpuntenmaker in de historie van FC Groningen. Hij pakte het record af van Arjen Robben en Piet Wildschut, die na hun zeventiende verjaardag ‘pas’ hun eerste goal maakten voor de noorderlingen. Zivkovic debuteerde op 2 december 2012 in het betaalde voetbal en heeft nu 5 wedstrijden in de Eredivisie achter zijn naam staan.

Bezig met laden …