voetbalzone

Zivkovic schuldbewust: 'Maar ik ben jong, dus ik kan en mag fouten maken'

Bart Kruyt08 dec 2014, 22:05
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2014, 22:05
Advertentie

Richairo Zivkovic is uitstekend op dreef voor Jong Ajax en maakte maandagavond weer twee doelpunten, nu tegen RKC Waalwijk. De teller staat al op dertien doelpunten uit veertien duels in de Jupiler League, maar toch is het niet enkel hosanna rondom de aanvaller. Hij werd weggestuurd bij Oranje Onder 19 en ging tegen NEC in de fout, waardoor Jong Ajax punten verspeelde.

voetbalzone

Zivkovic is schuldbewust. "Ik heb fouten gemaakt, maar ik ben jong, dus ik kan ze maken en mag ze maken", zei de Ajacied voor de camera van FOX Sports. "Maar je moet daarna wel je koppie erbij houden en doorgaan en dat heb ik gedaan. Uiteindelijk resulteert dat nu in goed spel. Ik weet wat ik heb gedaan en dat dat niet kan, maar het zal ook nooit meer gebeuren."

De achttienjarige Zivkovic speelde tot dusver pas een officiële wedstrijd voor Ajax 1, in de KNVB Beker tegen Urk, en hoort dinsdag of hij bij de selectie zal worden gehaald voor de Champions League-ontmoeting met APOEL Nicosia van woensdag. Zivkovic zegt dat de trainer nog niets gezegd heeft en dat hij dus nog van niks weet.

Bezig met laden …