voetbalzone

Zivkovic scoort ook in shirt Nederlands elftal en leidt zege Onder 19 in

Bart Kruyt13 nov 2013, 15:08
Laatst bijgewerkt: 13 nov 2013, 15:08
Advertentie

Het gaat uitstekend met Richairo Zivkovic. De aanvaller heeft een basisplaats veroverd bij FC Groningen, maakte al vijf doelpunten in de Eredivisie en was woensdagmiddag ook belangrijk voor Oranje onder 19. Zivkovic opende op het EK-kwalificatietoernooi in Georgië de score tegen Moldavië, dat uiteindelijk met 3-0 verslagen werd. Ook Elton Acolatse en Rai Vloet scoorden.

Nederland bleek te sterk te zijn voor de leeftijdsgenoten van Moldavië, al werd het overwicht in de eerste helft nog niet tot uitdrukking gebracht in de stand. Kort na rust zette Zivkovic Oranje op voorsprong, door een voorzet van Bilal Basacikoglu bij de tweede paal binnen te koppen. Invaller Acolatse verdubbelde de marge en het slotakkoord kwam op naam van PSV'er Vloet.

"Tegen dit soort teams is het belangrijk dat je geen schade oploopt en dat hebben we goed gedaan", aldus bondscoach Wim van Zwam tegen Ons Oranje. "In de tweede helft kregen we steeds meer ruimte, omdat de Moldaviërs moeite hadden om vanuit de organisatie te blijven spelen. Dan is het zaak om het veld bij balbezit groot te houden en de vleugels te zoeken. Dat kunnen zij op een gegeven moment dan niet meer belopen." Vrijdag speelt Oranje tegen Wales.

Bezig met laden …