voetbalzone

Zivkovic speelt eindelijk in Ajax 1: 'In begin had ik het hier moeilijk mee'

Bart Kruyt28 okt 2014, 20:42
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2014, 20:42
Advertentie

Richairo Zivkovic maakte in de zomer de overstap van FC Groningen naar Ajax en heeft als doelstelling om de eerste spits van de Amsterdammers te worden. Voorlopig moet hij echter geduldig zijn: Zivkovic heeft Kolbeinn Sigthórsson en Arek Milik voor zich en maakt zijn minuten dit seizoen bij Jong Ajax. Dinsdagavond mocht hij wel zijn debuut maken in het eerste elftal.

voetbalzone

Zivkovic viel in tijdens de bekerwedstrijd tegen SV Urk en was verantwoordelijk voor de 0-4, het slotakkoord. "Ik heb lang op mijn debuut moeten wachten, maar het is mooi dat ik die nu gemaakt heb", zei de aanvaller tegen FOX Sports. Hij heeft een behoorlijke omschakeling moeten maken: van wedstrijden spelen in volle stadions in de Eredivisie met FC Groningen naar wedstrijden spelen in halflege stadions met Jong Ajax.

In het begin was dat moeilijk, gaf Zivkovic toe: "Omdat je jong bent en je gewoon in het eerste wil spelen, ook al was dat niet zo afgesproken", vertelde de spits. "Op gegeven moment heb ik me over de teleurstelling heen gezet en begon ik te scoren. Je moet je ook over die teleurstelling heen zetten, want anders ontwikkel je jezelf niet. Als je met tegenzin bij Jong Ajax gaat voetballen, moet je alleen maar langer op je kans wachten."

Frank de Boer werd ook nog gevraagd naar zijn mening over Zivkovic: de coach vertelde dat de aanvaller stappen maakt en dat zijn invalbeurt tegen Urk gezien kon worden als een mooie beloning. Volgens De Boer is dit een 'opstartjaar' voor Zivkovic en krijgt hij de tijd om te wennen aan de cultuur en het systeem van Ajax. Volgend jaar moet de spits volgens De Boer op de deur gaan kloppen.

Bezig met laden …