voetbalzone

‘Ziyech houdt sprankje hoop: Al-Nassr wil medische tests opnieuw uitvoeren’

Mart Oude Nijeweeme30 jun 2023, 11:31
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2023, 11:31
Advertentie

Hakim Ziyech kan mogelijk fluiten naar zijn lucratieve deal naar Al-Nassr. Franse en Engelse media stellen dat er problemen aan het licht zijn gekomen bij de medische keuring van de voormalig Ajacied. Vermoedelijk gaat het om de knie van Ziyech, waar hij eerder ook al hinder van ondervond bij zijn ogenschijnlijke overstap naar Paris Saint-Germain.

Het is niet bekend waar exact de frictie zit in de knie van Ziyech. Vaststaat wel dat de aanvaller annex middenvelder afgelopen winter ook al werd afgekeurd bij Paris Saint-Germain. De Franse grootmacht liet vervolgens allerlei andere tests afnemen, waar Ziyech wel doorheen kwam. Uiteindelijk was het Chelsea dat de deal alsnog liet klappen door nalatigheid in het papierwerk.

Nu lijkt Ziyech dus opnieuw een transfer door de neus geboord zien worden. Al-Nassr en Chelsea waren al ruimschoots akkoord over een overgang van de Marokkaans international. De Londenaren zouden vijftien miljoen euro ontvangen, terwijl het jaarsalaris van Ziyech tussen de twaalf en dertien miljoen zou komen te liggen. De kans is echter groot dat die afspraken voorgoed de prullenbak in kunnen.

Ziyech wist nooit een vaste basisplaats te veroveren op Stamford Bridge, maar lijkt, los van de geklapte deal met Al-Nassr, hoe dan ook te vertrekken deze zomer. Vooral afgelopen seizoen werd hij nog maar mondjesmaat gebruikt. In de winter wilde Ziyech al weg en die wens leek aanvankelijk ook ingewilligd te worden. Administratief falen van Chelsea zette echter een streep door zijn overgang naar Paris Saint-Germain. In 2020 maakte Chelsea veertig miljoen euro over naar Ajax voor Ziyech.

Update
Volgens Ben Jacobs, journalist bij onder meer CBS Sports, bestaat er nog een kans dat Al-Nassr alsnog in zee gaat met Ziyech. Nadat eerdere medische tests negatief waren, wil de club vrijdag een nieuwe ronde inplannen. Daarbij moet nader worden gekeken naar de heup en de knie, aldus Jacobs. Al-Nassr zou de stekker nog niet definitief uit de deal willen trekken.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …