voetbalzone

Ziyech kan bij keuze voor Marokko niet meer terug naar Oranje

Erik van Dam19 sep 2015, 08:07
Laatst bijgewerkt: 19 sep 2015, 08:07
Advertentie

Hakim Ziyech is ingegaan op een uitnodiging van bondscoach Badou Zaki om bij Marokko te komen voor de oefeninterlands tegen Ivoorkust (9 oktober) en Guinee (12 oktober), zo werd donderdag duidelijk. Omdat het om twee vriendschappelijke partijen gaat, leek het erop dat speeltijd voor Ziyech niet zou betekenen dat hij vast zou zitten aan Marokko. Dat is echter wél het geval, schrijft De Telegraaf zaterdag.

voetbalzone

De ochtendkrant deed navraag bij Hans van Kastel van de KNVB en kreeg te horen dat er voor Ziyech geen weg terug meer is, wanneer hij meedoet tegen Ivoorkust of Guinee. “Ziyech heeft met Jong Oranje vorig jaar al een bindend duel gespeeld. Omdat hij een dubbele nationaliteit heeft, kan hij bij de FIFA inderdaad toestemming vragen om voor Marokko te spelen.”

“Maar je kan maar één keer overstappen. In dat geval bezit hij voor de rest van zijn leven de Marokkaanse voetbalnationaliteit”, aldus Van Kastel. Ziyech debuteerde in februari 2013 al bij Jong Oranje in een oefeninterland. In augustus 2013 volgde oefenduel nummer twee en in mei 2014 deed de middenvelder mee in twee EK-kwalificatiewedstrijden van de Nederlandse beloften. Die maken het onmogelijk nog terug te keren na Marokko.

Bezig met laden …