voetbalzone

Ziyech krijgt harde mededeling van Pochettino in aanloop naar nieuwe seizoen

Noel Korteweg17 jul 2023, 20:29
Laatst bijgewerkt: 17 jul 2023, 20:29
Advertentie

Mauricio Pochettino heeft Hakim Ziyech niet meegenomen naar de Verenigde Staten voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Londenaren delen een lijst met daarop de spelers die onderdeel zijn van de selectie en de naam van Ziyech ontbreekt. Ook Romelu Lukaku is niet van de partij. Ian Maatsen zit wél in het vliegtuig.

Pochettino heeft 29 spelers geselecteerd voor de wedstrijden in de Verenigde Staten. The Blues oefenen tegen Wrexham, Brighton & Hove Albion, Newcastle United en Borussia Dortmund. De Argentijnse manager heeft aankopen Christopher Nkunku, Andrey Santos, Nicolas Jackson en Malo Gusto logischerwijs meegenomen. Noni Madueke is ook van de partij. Wesley Fofana, Marcus Bettinelli, Benoît Badiashile en Armando Broja zitten niet in het vliegtuig. Het viertal is geblesseerd en gaat verder werken aan het herstel.

Naast Ziyech en Lukaku blijven ook onder anderen Callum Hudson-Odoi en Pierre-Emerick Aubameyang thuis. Zij krijgen de ruimte om een transfer af te ronden. Ziyech stond in juni op het punt om te vertrekken naar Al-Nassr. De club deed de dertigjarige spelmaker op het laatste moment echter een lagere financiële aanbieding dan in eerste instantie overeengekomen, waarna Ziyech de stekker uit de onderhandelingen trok. De Marokkaans international ontkrachtte even daarvoor berichten over het feit dat hij met knieproblemen zou kampen.

Maatsen
De 21-jarige Maatsen zit wél in het vliegtuig richting de Verenigde Staten. De linksback kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Burnley en maakte daar een uitstekende indruk onder manager Vincent Kompany. De Nederlander, die nog tot medio 2024 vastligt op Stamford Bridge, wil de voorbereiding gebruiken om ook Pochettino te overtuigen van zijn kunnen. Een definitief vertrek ligt voor de hand als dat niet zou lukken.

Bezig met laden …