voetbalzone

Ziyech reageert op Instagram met 3 woorden en 2 emoji's op transfergeruchten

Noel Korteweg04 jul 2023, 14:17
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2023, 14:17
Advertentie

Hakim Ziyech heeft dinsdagmiddag via sociale media voor het eerst gereageerd op de berichtgeving rondom zijn mogelijk afgeketste transfer naar Al-Nassr. CBS Sports meldde eind vorige week dat de dertigjarige spelmaker niet door zijn medische keuring bij de club uit Saudi-Arabië leek te komen wegens knie- en heupproblemen, maar dat ontkracht Ziyech.

Ziyech plaatst dinsdagmiddag op zijn Instagram-account een foto van zijn benen terwijl hij op een voetbalveld ligt. “Knieproblemen, toch?”, schrijft de international met twee lach-emoji’s. Eind vorige week kwam naar buiten dat Ziyech niet door zijn medische keuring bij Al-Nassr kwam omdat er problemen aan zijn knie en heup aan het licht waren gekomen. De club, waar Cristiano Ronaldo speelt, plande vervolgens een tweede testronde in om de problemen te dubbelchecken. Ook die medische keuring kon de zorgen over de fitheid van Ziyech naar verluidt niet helemaal wegnemen. Er gingen daardoor geruchten dat zijn transfer naar Saudi-Arabië zou afketsen.

voetbalzone

Afgelopen januari ging er ook al een streep door zijn transfer naar PSG. Ook daar kwamen naar verluidt knieproblemen aan het licht, maar het was vooral Chelsea dat ervoor zorgde dat de deal niet doorging. De Franse grootmacht liet namelijk allerlei andere medische tests afnemen, waar Ziyech wel doorheen kwam. Vervolgens blunderden the Blues drie keer door de verkeerde documenten op te sturen naar PSG. Toen eenmaal de juiste papieren werden verzonden, was het al te laat. Ziyech keerde vervolgens noodgedwongen terug naar Engeland om het seizoen af te maken bij Chelsea.

Ziyech wist nooit een vaste basisplaats te veroveren op Stamford Bridge, maar lijkt, los van de eventueel geklapte deal met Al-Nassr, hoe dan ook te vertrekken deze zomer. Vooral afgelopen seizoen werd hij nog maar mondjesmaat gebruikt. Ziyech kreeg weinig speeltijd van managers Thomas Tuchel, Graham Potter en Frank Lampard. De ex-Ajacied kwam slechts 24 duels in actie waarvan 9 als bassispeler. Daarin was hij goed voor 3 assists. Chelsea nam Ziyech in 2020 voor 40 miljoen euro over van Ajax.

Bezig met laden …