‘Zlatan doet geen testduels’ en tien andere pijnlijke blauwtjes die Wenger liep
Jeroen van Poppel25 mrt 2020, 21:40
Laatst bijgewerkt: 25 mrt 2020, 21:40
Advertentie
'Zlatan doet geen testduels' en tien andere pijnlijke blauwtjes die Wenger liep
Arsène Wenger was tussen 1996 en 2018 de manager van Arsenal. De Fransman haalde in zijn 22 seizoenen als oefenmeester van the Gunners wereldsterren als Thierry Henry, Patrick Vieira en Robin van Persie binnen, maar greep ook vaak nét naast zijn transfertarget. Football Whispers stelde een elftal samen met de grootste spelers die Wenger niet wist te verleiden tot een overgang.
Gianluigi Buffon (doelman) - Het clubicoon van Juventus was in de zomer van 2011 in beeld om de doelman van Arsenal te worden. Een transfer kwam echter nooit van de grond en Wojciech Szczesny werd de eerste keeper van Arsenal. Saillant genoeg verleent Buffon bij Juventus momenteel voorrang aan de Pool, die nu de eerste keus van La Vecchia Signora is.
Gerard Piqué (centrumverdediger) - Arsène Wenger wilde de verdediger uit de jeugdopleiding van Barcelona plukken op het moment dat Cesc Fàbregas eveneens de overstap van La Masía naar Noord-Londen maakte. Arsenal haalde in plaats daarvan Philippe Senderos binnen, terwijl Piqué een jaar later naar Manchester United ging.
Vincent Kompany (centrumverdediger) - Arsenal was dichtbij het aantrekken van Vincent Kompany toen de verdediger net was doorgebroken bij RSC Anderlecht. Arsène Wenger vond de vraagprijs van 5,5 miljoen euro echter te hoog en zag verder af van de komst van de Belg.
Raphael Varane (centrumverdediger) - De mandekker die doorbrak bij Real Madrid was in zijn tijd bij RC Lens in 2011 ook in beeld bij Arsenal. "We waren dicht bij zijn komst", zei Arsène Wenger daarover in 2013.
N’Golo Kanté (verdedigende middenvelder) - Arsenal informeerde na het kampioensjaar (2016) van Leicester City naar sterspeler N'Golo Kanté, maar de Franse middenvelder verkoos een transfer naar Chelsea.
Yaya Touré (verdedigende middenvelder) - Zijn broer Kolo Touré werd een Arsenal-icoon, maar Yaya bewandelde een ander pad. Laatstgenoemde was op twintigjarige heel dichtbij een vertrek naar Noord-Londen, op het moment dat hij nog voor KSK Beveren speelde. De werkvergunning kwam echter niet rond en Touré moest in België blijven.
Gareth Bale (rechtsvoor) - Arsenal had de pijlsnelle aanvaller in zijn vizier toen Bale een dodelijk duo vormde met Theo Walcott bij Southampton. Waar Walcott naar Arsenal kwam, koos Bale voor een transfer naar aartsrivaal Tottenham Hotspur. Het mislopen van de Welshman werd later door Arsène Wenger als ’een enorme fout’ betiteld.
Lionel Messi (nummer tien) - Na het seizoen 2002/03 deed Arsenal de toen zestienjarige Messi een serieus contractvoorstel, maar de dribbelaar bleef (in tegenstelling tot ploeggenoot Cesc Fàbregas) in Catalonië; de rest is geschiedenis.
Cristiano Ronaldo (linksvoor) - De Portugese aanvaller werd in 2003, ver voor zijn status van wereldster, rondgeleid op het Colney-trainingscomplex van Arsenal. The Gunners bereikten ook een akkoord voor vier miljoen euro met Sporting Portugal, maar de transfer kwam nooit rond. Enkele weken later stelde Manchester United-manager Sir Alex Ferguson na een oefenwedstrijd tegen het Sporting van Ronaldo alles in het werk om de vleugelspits binnen te halen, hetgeen lukte.
Zlatan Ibrahimovic (spits) - Arsenal had in 2000 de mogelijkheid om de negentienjarige Ibrahimovic over te nemen van Malmö FF, maar vroeg de Zweed om eerst een testwedstrijd te spelen. "Geen sprake van, Zlatan doet geen audities", was daarop de respons van Ibra, die een jaar later naar Ajax vertrok.
Luis Suárez (spits) - Arsène Wenger dacht in 2013 met een memorabel bod van 40 miljoen + 1 pond aan de afkoopclausule van Suárez bij Liverpool te voldoen. Even later zou blijken dat in het contract van de Uruguayaan slechts stond dat Liverpool bij een dergelijk bod de onderhandelingen met de geïnteresseerde partij moest openen. Een transfer kwam daardoor niet van de grond en Suárez verkaste een jaar later naar Barcelona.