voetbalzone

Zlatan gaat Inzaghi, Benzema en Eusébio voorbij en mikt op Shevchenko

Erik van Dam09 mrt 2016, 21:36
Laatst bijgewerkt: 09 mrt 2016, 21:36
Advertentie

Zlatan Ibrahimovic had woensdagavond een belangrijk aandeel in de 1-2 zege die Paris Saint-Germain boekte op Chelsea. De excentrieke spits nam de tweede Franse treffer voor zijn rekening en bracht de club zo in veilige haven op Stamford Bridge. Het was voor Ibra alweer doelpunt nummer 47 in de Champions League en daarmee passeerde hij drie man op de eeuwige topscorerslijst.

/

Voor aanvang van de wedstrijd stond Ibrahimovic op plaats elf van het klassement met 46 doelpunten, evenveel als Filippo Inzaghi, (de nog actieve) Karim Benzema en de illustere Eusébio. Dankzij zijn treffer in Londen gaat hij hen alle drie voorbij en staat de spits nu op plaats acht. Hij heeft Andriy Shevchenko in het vizier, die zevende staat met in totaal 48 doelpunten. Kort daarvoor staan Alfredo Di Stéfano (49) en Thierry Henry (50).

Ibrahimovic had 117 wedstrijden voor Ajax, Juventus, Internazionale, Barcelona, AC Milan en Paris Saint-Germain in de Champions League nodig om tot zijn totaal van 47 goals te komen. In totaal maakte hij er negentien namens zijn huidige club en dat is een record. Nog nooit maakte iemand in dienst van een Franse club zó veel doelpunten in het miljardenbal als Ibrahimovic. Hij gaf ook nog eens tien assists in het shirt van Paris Saint-Germain.


Bezig met laden …