voetbalzone

Zlatan geniet na wereldgoal: ‘Ze wilden Zlatan, dus ik gaf ze Zlatan’

Daniel Cabot Kerkdijk01 apr 2018, 01:00
Laatst bijgewerkt: 01 apr 2018, 01:00
Advertentie

Zlatan Ibrahimovic kan voorlopig niet meer stuk bij Los Angeles Galaxy. De spits had zaterdag een belangrijk aandeel in de spectaculaire zege op Los Angeles FC (4-3). Ibrahimovic nam na 71 minuten de plaats in van Sebastián Lletget en luisterde zes minuten later zijn debuut met een wereldgoal op. Hij nam de bal vanaf dertig meter in één keer op de slof en liet doelman Tyler Miller verslagen achter.

Ibrahimovic kopte in de extra tijd ook nog de 4-3 achter Miller, na een voorzet van Ashley Cole vanaf links. Na afloop kreeg de aanvaller de vraag wat hij van de massale aandacht van de fans op de tribunes voor zijn persoon vond. “Ze zeiden: we willen Zlatan, we willen Zlatan. Dus ik gaf ze Zlatan”, zei de ex-speler van onder meer Ajax, Juventus, Barcelona en Manchester United zonder blikken of blozen.

“Ik zag dat de keeper ver voor zijn doel stond, en ja, ik schoot de bal over hem heen. Ik wilde eigenlijk mijn krachten bewaren, ik wist niet wat ik in mij had. Dus vandaar dat ik het in één keer probeerde”, vervolgde de Zweed. “Ik was blij. Veel te veel adrenaline. Het is moeilijk om je gevoelens na een dergelijk doelpunt te omschrijven.”

Ibrahimovic zette zodoende een traditie voort; scoren in zijn eerste duel voor een nieuwe club. “Dat is mijn geschiedenis. Bij een nieuwe club scoor ik vaak in mijn eerste officiële wedstrijd. Ik wilde niet teleurstellen. Ik moest scoren.” De aanvaller kreeg ook de vraag hoe het nu met zijn knie is. “Het voelt oké. Na zo’n doelpunt heb ik geen klachten.”

Los Angeles Galaxy eindigde afgelopen seizoen als laatste in de Western Conference. In deze voetbaljaargang staat de ploeg van Siegfried Schmid op een tweede plaats, met zeven punten uit de eerste vier duels.

Bezig met laden …