voetbalzone

Zlatan Ibrahimovic verrast op Instagram met hint naar nieuwe club

Yanick Vos26 nov 2019, 06:45
Laatst bijgewerkt: 26 nov 2019, 06:45
Advertentie

Zlatan Ibrahimovic lijkt op Instagram zijn nieuwe club aangekondigd te hebben. De Zweedse spits plaatst dinsdag een video met een shirt van Hammarby IF, waarop de achterkant zijn naam staat. De Zweedse club heeft de komst van de routinier nog niet bevestigd. Vanwege een link met Bethard valt een nieuwe reclamestunt niet uit te sluiten.

Ibrahimovic is transfervrij sinds zijn vertrek bij LA Galaxy. Hij besloot zijn aflopende contract niet te verlengen en werd sindsdien in verband gebracht met verschillende clubs uit Europa, de Verenigde Staten en Australië. Italiaanse media zijn ervan overtuigd dat de spits terugkeert naar de Serie A, met AC Milan als grootste kanshebber op zijn handtekening.

Op Twitter worden vraagtekens gezet bij de Instagram-post van Ibrahimovic. Er wordt gesuggereerd dat de spits wellicht niet heeft getekend bij Hammarby, maar dat het gaat om een reclamestunt. Bethard, het wedkantoor waar Ibrahimovic tien procent van in handen heeft, is de hoofdsponsor van de Zweedse club.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Ibrahimovic de media in de maling neemt. In 2018 haalde hij een publiciteitsstunt uit met Visa. Hij had zijn afscheid als international al aangekondigd toen hij de indruk wekte dat hij wellicht toch met Zweden naar het WK zou gaan. Hij riep dat een WK zonder hem geen WK zou zijn. Hij ging uiteindelijk als ambassadeur naar het mondiale eindtoernooi.

Ook vorige maand zette hij de media op het verkeerde been. “Hallo Spanje. Raad eens? Ik kom terug", plaatste Ibrahimovic op sociale media. Het bleek toen om een reclamestunt van Bethard te gaan. Mocht hij daadwerkelijk tekenen bij Hammarby, dan keert hij terug naar zijn geboorteland. In Zweden werd hij opgeleid door Malmö FF, de club waar hij doorbrak en vanuit waar hij naar Ajax vertrok.

Bezig met laden …