voetbalzone

Zlatan klapte niet voor Ronaldo: 'Ik wilde mijn medespelers oppeppen'

Bart Kruyt21 nov 2013, 18:10
Laatst bijgewerkt: 21 nov 2013, 18:10
Advertentie

Het was een bijzonder moment in de ontmoeting tussen Zweden en Portugal van dinsdagavond: Cristiano Ronaldo maakte zijn tweede doelpunt van de wedstrijd en Zlatan Ibrahimovic werd gefilmd terwijl hij in zijn handen klapte. Ronaldo zei dat hij dankbaar was voor dit mooie gebaar van de spits, maar nu blijkt dat Ibrahimovic helemaal niet voor zijn tegenstander applaudisseerde. "Ik klapte in mijn handen omdat ik mijn ploeggenoten wilde oppeppen", zegt de Zweed.

/

De tweede goal van Ronaldo, die uiteindelijk een hattrick zou maken, betekende de gelijkmaker in het duel (2-2). "We moesten niet opgeven en daarom probeerde ik mijn ploeggenoten aan te moedigen, scherp te houden. We moesten gemotiveerd blijven voor het restant van de wedstrijd", wordt Ibrahimovic geciteerd door La Gazzetta dello Sport. "Tot het laatste fluitsignaal kan er van alles gebeuren. Of Ronaldo de beste speler van de wereld is? Ik kan alleen zeggen dat hij dinsdag een doelpunt meer heeft gemaakt dan ik."

Ibrahimovic keerde donderdag terug bij Paris Saint-Germain en bereidt zich nu voor op de eerstvolgende competitiewedstrijd, zaterdag tegen Stade Reims. "Zijn gedrag en zijn koppie zijn in orde", zegt Laurent Blanc, coach van PSG, over zijn sterspeler. "Natuurlijk is hij teleurgesteld, maar op basis van zijn gedrag kan ik concluderen dat hij er goed mee omgaat. We zullen er nu voor moeten zorgen dat we onze doelstellingen met PSG wél verwezenlijken. Dat zal zijn afwezigheid in Brazilië enigszins kunnen verzachten."


Bezig met laden …