voetbalzone

'Zlatan krijgt hier niet meer zelfvertrouwen van, dat heeft hij al genoeg'

Matthijs van Laar10 mrt 2016, 08:20
Laatst bijgewerkt: 10 mrt 2016, 08:20
Advertentie
/

Paris Saint-Germain had woensdagavond weinig moeite met Chelsea, dat voor de tweede keer in drie weken met 2-1 werd verslagen. Coach Laurent Blanc van de Franse topclub had echter meer tegenstander verwacht van de Londenaren, zeker op het eigen Stamford Bridge. “Ik heb mijn spelers voorbereid op een zware wedstrijd en dat leek me geen overbodige luxe”, zei hij na afloop.

PSG was echter heer en meester in Londen en kwam eigenlijk nooit serieus in gevaar, ook niet na de gelijkmaker van Diego Costa. “We controleerden de wedstrijden en daardoor werd het een gemakkelijkere ontmoeting dan we verwacht hadden”, aldus Blanc. “We hadden niet verwacht dat we buitenshuis zo goed konden spelen. Dat is erg plezierig.”

Met name Ángel Di María bleek een ware plaag voor de defensie van the Blues. “Hij was van begin tot eind niet te houden. Ze wisten nooit waar hij was, terwijl wij hem wel constant wisten te vinden. Zlatan Ibrahimovic speelde zoals hij dat al het gehele seizoen doet. Ik denk niet dat hij meer zelfvertrouwen krijgt van zo’n optreden. Dat heeft hij al genoeg”, vervolgde de coach.

Clubvoorzitter Nasser Al-Khelaïfi was eveneens in zijn sas met het optreden van de Zweed, die de assist verzorgde bij de 0-1 van Adrien Rabiot en zelf de 1-2 tegen de touwen liep. “Hij staat er altijd en laat keer op keer zien wat een geweldenaar hij is. Zlatan is een magiër!”, verklaarde hij na afloop.

Bezig met laden …