voetbalzone

Zo gaat Jong Oranje spelen tijdens de tweede groepswedstrijd op het jeugd-EK

Wessel Antes24 jun 2023, 15:00
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2023, 15:00
Advertentie

Jong Oranje speelt zaterdagavond de tweede groepswedstrijd op het EK Onder 21. In het Georgische Tbilisi trapt het elftal van trainer Erwin van de Looi om 18.00 uur af tegen de leeftijdsgenoten van Portugal. De 51-jarige keuzeheer houdt volgens het Algemeen Dagblad vast aan dezelfde elf namen als tijdens het openingsduel met Jong België (0-0) afgelopen woensdag. Royal Antwerp-middenvelder Jurgen Ekkelenkamp start wederom hangend vanaf rechts, terwijl Milan van Ewijk opnieuw Ajacied Devyne Rensch voor zich moet dulden.

Rensch liet tegen de Belgen een onwennige indruk achter, maar mag zich tegen Jong Portugal revancheren. Jan Paul van Hecke en Micky van de Ven, die woensdagavond een stabiel duo vormden, nemen wederom plaats voor doelman Bart Verbruggen. Quilindschy Hartman krijgt op de linksbackpositie nog altijd de voorkeur boven Ian Maatsen. Tegen de Belgische beloftenploeg was de vleugelverdediger van Feyenoord in de slotfase dicht bij de winnende treffer.

Aanvoerder Quinten Timber en Ryan Gravenberch moeten zorgen voor de controle op het middenveld. Tegen België wisten beiden een uitstekende eerste helft neer te zetten, maar in het tweede bedrijf hadden de jeugdinternationals het zwaar. Het gebrek aan wedstrijdritme in afgelopen maanden leek daar de doorslag in te geven. Ajacied Kenneth Taylor, die woensdag na een uur werd gewisseld, completeert het Nederlandse middenveld, dat in ieder geval niet te maken krijgt met Arsenal-middenvelder Fábio Vieira. De Portugese smaakmaker heeft het toernooi met een blessure verlaten.

In de voorhoede blijft Van de Looi vermoedelijk vasthouden aan Ekkelenkamp, die tegen de Belgen een anonieme wedstrijd afleverde. Met Million Manhoef en Sven Mijnans houdt de trainer twee andere opties voor de vleugels achter de hand. Brian Brobbey krijgt de voorkeur boven Joshua Zirkzee en Thijs Dallinga. Crysencio Summerville, die tegen de Belgen voor de meeste dreiging zorgde, start op links. Jong Oranje moet zaterdag in het Mikheil Meskhi Stadium zien te winnen om deelname aan de knock-outfase in eigen handen te houden. Portugal ging tijdens de openingswedstrijd verrassend onderuit tegen gastland Georgië (2-0) en is dus genoodzaakt zich te revancheren.

Vermoedelijke opstelling Jong Oranje: Verbruggen; Rensch, Van Hecke, Van de Ven, Hartman; Timber, Gravenberch, Taylor; Ekkelenkamp, Brobbey, Summerville.

Bezig met laden …