voetbalzone

‘Zo snel kan het gaan, met iedereen in de selectie van Nederlands elftal’

Peter Nusselder04 jun 2014, 08:25
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2014, 08:25
Advertentie

Een paar dagen nadat hij te horen kreeg dat hij tot de definitieve WK-selectie van bondscoach Louis van Gaal behoort, begint Leroy Fer in de basis tijdens de vriendschappelijke interland tegen Wales, die woensdagavond in Amsterdam wordt afgewerkt. De middenvelder van Norwich City profiteert ervan dat zijn collega’s Jonathan de Guzman en Jordy Clasie momenteel niet helemaal topfit zijn.

voetbalzone

Fer staat zodoende aan de aftrap bij de uitzwaaiwedstrijd, terwijl hij afgelopen weekend nog niet eens zeker wist of hij wel mee zou mogen naar Brazilië. “Zaterdagochtend hoopte ik inderdaad dat ik een plekje in de selectie voor het WK had veroverd”, vertelt de voormalig FC Twente-speler aan het Algemeen Dagblad.

“Op woensdag start ik al in de basis. Zo snel kan het gaan. Met iedereen in deze selectie. Het geeft aan hoe belangrijk het is dat de volledige selectie volle bak blijft gaan”, benadrukt Fer, die zich ervan bewust is dat Van Gaal zijn basisspelers veel vertrouwen geeft en doorgaans weinig wisselt. “Maar het zou een slechte zaak zijn als de overige spelers daardoor het idee krijgen dat zij niet aan bod komen tijdens het WK. De reserves hebben volgens mij straks een belangrijke rol”, kijkt de 24-jarige middenvelder vooruit.

Bezig met laden …