voetbalzone

‘Zo verrassend is het toch niet dat ik hem niet naar Man United liet gaan?’

Thijs Post19 feb 2016, 15:46
Laatst bijgewerkt: 19 feb 2016, 15:46
Advertentie

Mathieu Debuchy moest bij Arsenal voorrang verlenen aan Héctor Bellerín, terwijl manager Arsène Wenger wel had beloofd dat de Fransman minuten zou maken. Debuchy zag zijn plek in de Franse WK-selectie in gevaar komen en wilde weg, maar (tot onvrede van Debuchy) blokkeerde Wenger een verhuur aan Manchester United. De rechtsachter speelt nu op huurbasis voor Girondins Bordeaux.

/

“Ik hoop dat jullie dat niet verrassend vinden”, zegt Wenger tegen de Engelse media over het blokkeren van een transfer naar Manchester United. “Je verhuurt spelers aan clubs die de middelen niet hebben, maar niet aan directe concurrenten. Zo raar is dat toch niet? Ik was wel verrast dat Manchester United interesse toonde. Ik snap het ergens ook wel, maar ik vond het niet meer dan logisch om het niet toe te staan.”

Transfers tussen Arsenal en Manchester United zijn uiterst ongebruikelijk. Sinds Wenger het voor het zeggen heeft in Noord-Londen, in 1996, stapten slechts drie spelers over van Londen naar Manchester of andersom. Mikael Silvestre ging in 2008 van Manchester United naar Arsenal, Robin van Persie ging in 2012 van Arsenal naar Manchester en Danny Welbeck verhuisde in 2014 van Manchester naar Londen.

Bezig met laden …