voetbalzone

‘Zoals de Amerikanen zeggen: Ronaldo is de ‘go to-guy’ van Real’

Erik van Dam22 okt 2012, 14:12
Laatst bijgewerkt: 22 okt 2012, 14:12
Advertentie

Robert Lewandowsi kondigde maandag aan niet bang te zijn voor de Real-defensie, die hij woensdag treft in de Champions League. Zijn teamgenoot Neven Subotic van Borussia Dortmund moet juist de borst natmaken voor een van ’s werelds allerbeste spelers: Cristiano Ronaldo. De Portugees scoort bijna altijd als hij speelt en er gaat sowieso veel dreiging van hem uit. Dat weet ook Subotic.

/

De langharige Serviër heeft ontzag voor CR7, zo vertelt hij twee dagen voor de wedstrijd aan Kicker. “Cristiano Ronaldo is een geweldige voetballer. Hij is de ‘go to-guy’ van Real Madrid, zoals de Amerikanen zeggen. Als je iets nodig hebt, dan benader je hem. Gebeurt er iets, dan kijken ze naar Ronaldo. Ze weten immers dat hij altijd klaar staat om ermee verder te gaan.”

Toch maakt Subotic zich niet heel veel zorgen over de clash met de Madrilenen. Hij waarschuwt José Mourinho en consorten ook voor een van zijn eigen teamgenoten, Marco Reus. “Marco is fantastisch. Ik denk eerlijk waar dat er niet één verdediger is, dus ook niemand bij Real Madrid, die hem negentig minuten lang kan neutraliseren. Dat is eenvoudigweg onmogelijk.”

Bezig met laden …