voetbalzone

‘Zoals Farfán dat vroeger ook deed bij PSV, zo’n loopbaan wil ik bereiken’

Peter Nusselder02 feb 2015, 08:30
Laatst bijgewerkt: 02 feb 2015, 08:30
Advertentie

Renato Tapia had wat tijd nodig om te wennen bij FC Twente, dat hem in 2013 overnam van Esther Grande de Bentín uit Peru. De middenvelder lijkt momenteel echter bezig aan zijn grote doorbraak; nadat Tapia mocht invallen tegen Heracles Almelo stond hij in de basis tijdens het gewonnen bekerduel met AZ en zaterdag tegen SC Cambuur (2-1 zege) opende hij op prachtige wijze de score.

voetbalzone

Onder toeziend oog van zijn zwangere echtgenote nam de negentienjarige middenvelder in Enschede de 1-0 voor zijn rekening en hoewel Tapia doorgaans als controleur wordt ingezet, schroomt hij niet om zich ook met de aanval bezig te houden. “Als je bang bent om een actie te maken, kan je geen voetbal spelen”, maakt de jeugdige Peruviaan duidelijk in gesprek met De Telegraaf.

Volgens Tapia kennen spelers uit zijn vaderland geen angst. “Dat hoort bij ons karakter. Daardoor kunnen we vrijuit voetballen. Zoals Jefferson Farfán, een van de grootste sterren van Peru, dat vroeger ook deed bij PSV. Zo’n loopbaan als hij, dat is wat ik wil bereiken.” Farfán was tussen 2004 en 2008 zeer succesvol in Eindhoven en is nu in de Bundesliga bezig aan zijn zevende seizoen in het shirt van Schalke 04.

Bezig met laden …