voetbalzone

‘Zodra clubs mij straks mogen benaderen, zal ik daar naar moeten kijken’

Erik van Dam29 nov 2013, 23:15
Laatst bijgewerkt: 29 nov 2013, 23:15
Advertentie

Joleon Lescott maakt geen gemakkelijk seizoen door. De 31-jarige verdediger bevindt zich in zijn vijfde en laatste contractjaar bij Manchester City en komt niet zoveel aan spelen toe, als hij zou willen. Trainer Manuel Pellegrini kiest voor andere mensen achterin en Lescott moest het tot nu toe doen met negen duels, van de negentien die de club er afwerkte in alle competities. Lescott wacht af wat januari brengt, en anders wat er in de zomer voorbij komt.

/

De Engelsman kan in het centrum en op links uit de voeten, maar moet teamgenoten voor zich dulden. “Ik moet een eerlijke kans krijgen. Ik weet dat niemand me speeltijd kan garanderen, maar ik zou wel graag een eerlijke kans krijgen voor langere tijd”, zegt Lescott in een interview met The Guardian. “Als ik mag spelen, zal ik het goed genoeg doen om in het team te blijven staan. Ga je twijfelen aan jezelf, dan heeft dat invloed op je, dus dat probeer ik niet te doen.”

“Komt de kans voor mij, dan moet ik die pakken. Als Matija (Nastasic, red.) of Vinny (Vincent Kompany, red.) de komende wedstrijden niet beschikbaar is, dan is dat mooi voor mij. Hopelijk kan ik dan weer bewijzen dat ik een nieuw contract waard ben. En is dat niet hier, dan wel ergens anders. Ik wil gewoon behandeld worden als ieder ander. Ik heb dit seizoen niet zoveel gespeeld als ik zou willen, maar ik vind dat ik het tegen Viktoria Plzen goed genoeg deed, dat ik mezelf bewezen heb”, zegt Lescott.

/

Het liefst tekent hij een contractverlenging in het Etihad Stadium, maar gezien zijn leeftijd en verminderde status binnen de club lijkt dat onwaarschijnlijk. “De club heeft nog geen voorstel gedaan, dus ik weet niet hoe ze er hier tegenaan kijken. Het hangt af van wat de club wil en welke mogelijkheden er voor me zijn. Ik ga niet weg bij de club om het weggaan, maar aan het eind van het seizoen zal het wel moeten. Nu kan er nog niks gebeuren… ik mag niet met clubs praten en clubs mogen mij nog niet benaderen.”

“Maar wanneer dat straks wel kan, vanaf januari, zal ik daar naar moeten kijken”, weet Lescott. “Ik heb me er nog niet mee beziggehouden, maar als een club in het buitenland me een eerlijke kans biedt, dan kijk ik daar naar. Dat ik niet speel bij Manchester City, betekent niet dat ik geen goede speler ben”, vindt de verdediger. Eerder speelde van 2000 tot 2006 voor Wolverhampton Wanderers en van 2006 tot 2009 voor Everton. City betaalde zo’n 26 miljoen euro voor zijn transfer.

Bezig met laden …