voetbalzone

‘Zodra ik stop met voetbal, wil ik één van de beste trainers ooit worden’

Erik van Dam05 mrt 2013, 23:00
Laatst bijgewerkt: 05 mrt 2013, 23:00
Advertentie

Lang niet alle profvoetballers ambiëren na hun spelerspensioen een tweede carrière als hoofdtrainer, maar Craig Bellamy absoluut wel. De Welshman heeft grootse plannen voor de toekomst en deinst er niet voor terug die nu al kenbaar te maken. De 33-jarige aanvaller speelt momenteel voor Cardiff City en is al druk bezig zich voor te bereiden op een langdurige en succesvolle loopbaan als coach.

/

“Op dit moment lees ik de biografie van Josep Guardiola”, geeft Bellamy aan in de Evening Standard. “En dat is een zeer interessant boek. Zodra ik stop met voetbal, ga ik een lange periode gebruiken om trainers als Marcelo Bielsa van Athletic Bilbao te bezoeken. Ik heb zeer veel bewondering voor hem. Er is daarnaast niemand beter dan José Mourinho. De manier waarop hij zijn spelers koestert en zijn affectie aan hen toont is ongeëvenaard”, weet Bellamy.

“Ik wil één van de beste trainers worden die ooit geleefd heeft. Waarom ook niet? Mocht het niet lukken, dan heb ik er tenminste alles voor gedaan en dan ben ik in ieder geval trots op hetgeen ik dan wél bereikt heb”, zegt de aanvaller. Hij werkte sinds 1996 samen met veel verschillende managers, onder wie Roberto Mancini, Sir Bobby Robson en Rafael Benítez.

Bezig met laden …