voetbalzone

Zoektocht naar nieuwe Real Madrid-trainer neemt plots opmerkelijke wending

Bart DHanis16 dec 2023, 14:56
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 03:37
Advertentie

Het zou zomaar kunnen dat Carlo Ancelotti toch langer bij Real Madrid blijft, zo schrijft het zeer betrouwbare Marca. De Italiaanse oefenmeester lijkt de nieuwe bondscoach van Brazilië te worden, maar dat is nog altijd niet officieel.

Ancelotti werd door Ednaldo Rodrígues benaderd. De toenmalig president van de Braziliaanse bond wilde Ancelotti als bondscoach tijdens het WK van 2026. Sinds Rodrígues op 7 december werd weggestuurd door de CFB, heeft Ancelotti niets meer gehoord van de bond.

Marca schrijft dan ook dat Ancelotti komende dagen om de tafel gaat met Florentino Pérez, de president van Real. Los Blancos doen mee om het kampioenschap en zijn nog altijd ongeslagen in de Champions League. Real wil hem dan ook niet zomaar laten gaan.

In de voorbije maanden werden onder meer Xabi Alonso (Bayer Leverkusen), Roberto De Zerbi (Brighton & Hove Albion) en Raúl (Real Madrid II) gelinkt aan Real. Hun diensten zullen wellicht dus niet meer nodig zijn.

Momenteel staat Real tweede in de Spaanse competitie. Girona heeft met 41 punten uit 16 duels 2 punten meer dan de Koninklijke. Vorig seizoen werd FC Barcelona kampioen van Spanje.

Zondagavond neemt Real het in eigen huis op tegen Villarreal. Bij winst neemt de ploeg van Ancelotti de koppositie voor minimaal een nachtje over. Maandagavond speelt Girona thuis tegen Alavés.

In de Champions League gaat het Real ook voor de wind. De recordkampioen van het miljardenbal verzamelde alle 18 punten in de poule met 1. FC Union Berlin, Napoli en SC Braga.

Bezig met laden …